2009-02-01

En jäklans solbränna fick man iallafall..

Idag guppade jag och Marcus iväg ut i södra vättern..  Började med att fiska av hotspots där det kryllade av lax för några år sedan utan resultat..  :(

Dröjde ett tag innan första hugget kom.. En rödingretur till Marcus som inte drillat fisk på 1 månad..  En stund senare fick även ja drilla en rödingretur..

Mitt i kaffet löser ett ytspö och Marcus skiner om möjligt starkare än solen denna molnfria dag..  En vacker öring på 60 cm synar durken å får ett garanterat dödande slag av 3 kg bubba klubba..  Undra om golvet sprack....

Tar ett bra tag innan det händer något mer..  De byttes drag hit å dit. Togs en pilsner. Lite kaffe.. Ja vi gjorde en mängd grejer för att locka till hugg..

I väntans tider kan man ju alltid lita på att bilteman ska rycka in å styra upp dagen så även ja fick landa en fin öring..

Började bli stora bollar med bete lite högre upp i vattnet när solen dala allt mer.. Fler å fler bågar avtecknade sig på lodet å så smackade de på igen..  Marcus drillar upp en fet å välgödd röding på 65 cm. Gott :)  Innan fisken lämnat håven löser ett spö på samma rigg å ja får pumpa upp en öring till :)  Området fiskas av ytterligare med endel stigningar och uteblivna hugg..

Vi beslutar oss för att ha grejerna kvar i plurret å styra mot läsidan innan plundring..  En mängd bågar runt 40 meter av totala 100 meter lockar Marcus till att banka ner ena riggen på runt 125 fot..  Efter en stund löser djupaste spöt med besked och en grym spöböj avtecknar sig mot en klarblå himmel..  Första minuterna spekuleras de i om vi har ett spöknät eller valross på kroken.. Riggarna plundras å Marcus pumpar som en tok..  Ca 20 min senare kommer fisken upp till ytan..  En riktigt maffig röding har försökt para sig med grizzlyn när den krokades precis i ryggfenan..  Snacka om anticlimax! Hade denna röding inte varit fullständigt utlekt hade den säkert vägt 5 kg. Efter flera minuters syresättning jämte båten smet den ner i djupet å flinade åt våra blåfrusna fingrar..

Med i baljan 3 öringar en röding.  Inte en lax så långt ögat såg..
Strikepro grön apex samt biltema som gällde ida..
Vattentemp 3,2 grader.

/Peter

Hönekaksburgare! Smarrigt :)



20 kr autopilot! :)


Deluxkex!



Marcus drog upp dagens tyngsta propellerknäckare precis utanför rampen...



Kommentarer
Postat av: Magnus

Lovande att det går så fin utlekt röding i Vättern iaf* Deluxekexen är jag stor aspirant på =)

2009-02-03 @ 11:43:20
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Marcus

Ajemen, men jag behövde nästan vätske-ersättning efter den drillningen. Kundvagnen i hamnen var lätt i jämförelse... Det var gott om bågar mitt i spat!

2009-02-03 @ 19:37:26
Postat av: Holmberg , skipper på "Victoria"

Hej "Skitfiskare"

Var på möte i går med S:a Vätterbygdens Trollingklubb , planering av tävlingar 2009 var på agendan. Preliminärt så kommer första tävlingen vara "Vätterfejden" och går av staplen Lördag 14:e Mars. Ju mer Team desto roligare så gå med i klubben och haka på! Det är riktigt häftigt när startskottet går och många hästkrafter piskar upp Vättervattnet.

2009-02-04 @ 08:24:10
URL: http://teamsixpack1.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0