2009-05-19

Datafan är fortfarande inte sig själv..

Tänkte ändå redogöra lite om våra senare turer utan foton...

I lördags tog ja å damen en kortrunda utanför gränna. Blåste på riktigt bra.. Valet blev att endast köra i 6 spön på rigg.

När alla spön va i plurret kom första hugget... Utlösning... YYYL... Tess greppar spöt å fisken är borta....

Ner med skiten igen å minuten senare är de napp igen... Denna gången kommer en returröding som bitit på apex upp å kollar läget.

Trots hård vind å stökig sjö känns allt bra... Pluttrar på kanske 10 min innan nästa juck å ytterligare en röding är uppe å vänder... Bilteman som fick jobba lite :)

Vi lägger oss i medsjö å ser kopiösa mängder bete.. Pang bom så löser de igen... Fisken simmar vidare... :(

Tess blir nödig å beslutar sig för att gå på dass trots att det är hennes tur att drilla... Mitt i pisseriet kommer en utlösning igen...  I detta läge ligger vi i sidsjö så drilla är mer än jävlig då ja måste styra som en idiot...  Bakom båten visar sig en mycket grann röding...  Tess kommer ut å ska assistera precis när den beslutar sig för att kliva av...  Vad gör vi för fel??

Pluttrar vidare å bollarna med bete stiger alltmer upp mot ytan då klockan närmar sig 2000.

NAAAAAAAAAPPPPPP!!! ylar Tess i takt med att linan far av rullen.. Hugget man länge väntat på är ett faktum.... Spöt står rakt bakåt å rullen vrider sig i plågor..  Hjärtat slår inte alls i takt... Hjärnan sänder signaler till knäna att skaka som asplöv...  Detta är en grann fisk hinner ja säga till Tess innan lugnet faller å fisken sliter sig...  Nu börjar ja bli riktigt irreterad på alla tappade fiskar... Inte minst den sista...

Hinner med 2 utlösningar å tappade fiskar innan vi kommer i hamn..  Snacka om anticlimax...


Söndag:

Förväntningarna är ju höga med tanke på lördagens huggvilliga fiskar...  Sjön är sådär lagom lugn.. 4-5 ms.

Tar ett bra tag innan vi hittar betesfisken... Några goa stigningar men inga hugg...  Efter 2 h utan ett pill börjar man ju undra om man är i samma sjö som kvällen innan..  Vi tjurar på å kryssar över punkterna från kvällen innan..  Ett bomhugg är allt som hände denna dag... 
Attans bävrar...

Förhoppningsvis blir de fiske hela helgen om febern släpper...

Skitfiske / Peter

Kommentarer
Postat av: Magnus

Antar att ni kollat krokarna så de är sylvassa fortfarande? Kan ju vara en så pass enkel grej? Alternativt att det är för lite elasticitet i linan? Hoppas ni hittar felet! Snart sitter den!! Ps. Hoppas det ordnar sig med datan. Ds.

2009-05-20 @ 08:48:57
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tja Magnus..



Krokarna är av toppkvalitet å sylvassa... Ja har en förmåga att trä in dom i fingrarna då å då så ja vet... :) Hoppas få kroka på ett riktigt as i helgen.. Man kanske skulle ta med dig ut på en tur.. Du verkar ju ha turen med dig :)

2009-05-20 @ 19:11:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0