2009-07-26

Lax i södra vättern!

Johan och Micke gästade Moonshine ida..

Rampade domsand runt kl 11 å planade ut mot djupa vatten...  Dröjde inte så länge förrens Johan skulle få drilla sin livs första vätternfirre..  Ett spö med nyinhandlad apex löste från 51 fot.  Väldigt odramatisk kamp å fisken låg i håven..  En LAX! Väl i båten fattade firren att den inte simmade runt i vattnet längre..  Fullständigt galen va den när den skulle mätas..

Ena stunden fick man den till 62 cm å nästa 58...  Skulle vi lyckats mäta den korrekt hade vi varit tvungna att nacka aset..
Livskrafig å ilsken rackare så den fick simma tebax då den säkert hade vänt sig själv i stekpannan..

Enligt YR va de risk för en liten regnskur kl 14...  Himlen öppnade sig över JKPG å vi åkte bort från tråkigheten... Mulnade på not fruktansvärt över bankeryd å Tor bankade på med storsläggan..  Varenda båt for in till land medans gästgasterna sa not i stil med "Ingen minns en fegis! In i dimman!"  Sagt å gjort.. tuffade på ett tag medans molnen närmade sig. Kändes sådär att hamna mitt i denna skiten så lite snabbt rev ja upp grejerna för att plana mot bättre väder..  Regnet kom fruktansvärt fort å vättern visade hur snabbt de kan blåsa upp! 5200 varv på spisen å båtfan åkte på sidan..  Kändes riktigt sjukt! Tror knappt ja upplevt ett så kraftigt regn non ggr. Har aldrig varit med om att det runnit in vatten i båten från ovan men nu kom de i varenda liten möjlig öppning...

Efter lite sicksackande mellan alla blixtar fick vi åter i grejerna. Ett område med massa gamla punkter fiskades av med 4 rödingar i rask takt. 2 st 48 cm en 52 och en 56. Grymma ekolodsbilder med massa bågar å bete irreterade då dom inte ville upp...

Tack Johan å Micke för en trevlig och blöt tur på sjön.

Vattentemp 14-18 grader

/ Peter

Johan med sitt livs första röding.2009-07-24

Rampade i Huskvarna med siktet inställt på vista kulle. Med i skutan var Pyllen som hade med sig en liten godisask med vassa prylar som skulle nyttjas ifall det gick trögt. Nu tog det i runda slängar 5min innan det löste på 28m, spöt gungade bra och det såg lovande ut. Upp i båten kom en röding på 2,6kg.
Efter ett tags ritande på plottern så kom en returröding upp och morsade. Efter detta blev det heeelt dött som så många gånger förr så vi drog till slalombacken utanför bankeryd men inte ett hugg där heller efter ett par timmars gnuggande.

Det blev inget mer denna dag, men tackar Pyllen för en trevlig tur!


Nya tag...

I morgon gnuggas det på vättern igen, nya teorier kräver nya timmar! Pyllen gastar.

2009-07-22

Idag är Marcus är ute med några polare å fiskar södra vättern.

Ser lovande ut och 3 rödingar har retunerats.

Ja hoppar i båten om några timmar å fortsätter min jakt på storfan...
----------------------------------------------------------------------------

Hemma igen...

Monshine plockade upp och retunerade 12 rödingar och 1 öring idag. 2 tappade samt ett linbrått..

Kul som attan men ingen storfan :(

/ Peter

2009-07-13

Körde ett kvällspass utanför gränna...  Med mig va Jocke å Jocke..  Den ena börjar känna till allt i båten å riggar numera som en gud.. Nr 2 är rockie på trolling men kommer säkerligen fastna i träsket :)

Skulle köra kväll/natt denna gången..  Rampade runt 1730 å planade runt till andra sidan öa..

Riktigt ont om fisk på lodet men vi sjösatte grejerna ändå..  Dröjde non timme innan första spöt indikerade napp..
Rockie Jocke fick drilla sin första röding. 49 cm å retur..

Ett litet tag efter kom napp nr 2 å den andre Jocke va som en vessla fram till spöt. Röding 55 cm. Kändes som om fisket började komma igång...  Så vi bedrog oss....  Rev upp grejerna å planade in närmare land för å kolla läget.. Ekolodsbilden va helt klart inbjudande.  MÄNGDER med fisk å stigningar men inga napp...  Fisk hoppade å stora stim med löja bubblade i ytan...

Efter lång väntan kom så en lösning. Ja fick drilla upp en röding på 55...  Stigningarna fortsatte... All fisk flyttade sig ytligare å ytligare... Nattfisket kändes riktigt hett..  från ingen stans kom de tunga regnmåln trots att det lovats stjärnklart... Tyvärr kunde vi inte fortsätta så länga till pga mörkret... 

Tack Jocke å Jocke för en trevlig tur på sjön.

Vattentemp va 17 grader.
Apex som stod för kalaset.

/ Peter

En bärs i solen är aldrig fel...
Nattmacka av rang...  Stinker vitlök i båten ännu...


Regnet kommer.....Gösabändning

Ja då va en helg till i båten avklarad.

Denna gång va även broder Roger samt barnen Louise och John med på trippen.

Förväntningarna vart ju hyfsat stora med tanke på tidigare resor.

Minnet är hyfsat suddigt då broder är en sjutusan till drinkblandare..
Fisk fick vi... Bitmärken i händerna tydde iallafall på detta...

En hög borrar, lite gäddor å ca 15 gösar blev resultatet. Fisken högg väldigt försiktigt då åskan gick kraftigt i området hela helgen..  Flertalet jiggstjärtar avbitna. Så pass många att ja tröttnade å riggade extrakrok :)

Minst i gänget va John. Han skulle få slita hårdast med firrarna...  Efter en hård kamp med jiggspöt kom en grann gös på ca 2,5 kg upp vid båtkanten, skakade ursinnigt så jiggen for all världens väg...  Tyvärr simmade firren åt "fel" håll och inte in i håven. John vart milt sagt förbannad! 
En ännu större firre hugger på Johns drag lite senare. Denna vänder med lätthet runt båten några varv medans John gör allt för att stanna kvar i båten. Firren vinner kampen och John säger inte ett ord på en timme.. 

Lollo bände även hon upp ett par fina gäddor och gösar.

Tack alla för en trevlig å blöt helg..

Frukostdricka med en konstig förkortning... GT! :) Ett måste i värmen!


Lollo med en gädda


Gravid envis kärring kan även hon :)


Storfiskarn John


Finner inga ord.....

2009-06-02

Nu far vi å bänder gös i några dar.... Sketfiske på er alla...

/Peter

RSS 2.0