2009-05-27

De fanns ju bärs i kylen idag mä! Blåste halv storm men va gör väl de när fiskesuget tränger på?

Jag, Tess å hunnamuchen Isack drog till samma ställe som igår för att meta upp lite betesfisk till framtida trolling å vertikalfiske..

34 fina mörtar, 5 braxar å några trätoppar blev resultatet av 2 h fiske..  Riktigt kul när det nappar konstant.

/ Peter


2009-05-26

Ikväll satt jag å Tess på en brygga... En påse folkbärs... 2 metspön laddade med microflöte å 16 krok..

20 perfecta mört ligger nu i frysen å väntar på att bli bete för något större. :)

Skål.

/ Peter


2009-05-24

Idag va jag å Marcus utanför gränna å jagade dom stora..

Hade lite stigningar som måste varit knölvalar eller ryska ubåtar.. Tjocka tjockare tjockast... 

Tyvärr högg dom inte..  Vi hann dock inte mer än få ner riggarna förrens det skakade till i ett spö å vi började med ett bomhugg som vanligt..

Tuffade på i 2 knop upp mot H-holmen. Efter några timmar beslutade vi oss för att plana över norregrundet och testa väst om detta.. När endast 3 spön va kvar i vattnet löste ett riggspö å en ilsken öring kunde baxas in i båten.. Den klippte löja bakom VK2 fiskad 50 fot ner.. 

Resan ut blev stökig då det helt plötsligt började blåsa..  Drivankare i på Marcus order.. Returröding å 2 bomhugg på löja blev de på en liten stund. Plötsligt i solskenet kom det stora tjocka mörka moln rakt mot oss..  Såg längre bort att det skulle komma massa regn å mer blåst mot oss så resan in mot öa va ett faktum.. 

Hände inte ett skit förrens vi beslutade oss för att åka mot hamnen.. Vid plundring av spöna högg en liten röding på en apex..

Helt klart löja som gällde denna dag..
Månfas 0% Sol, Bleke, Regn, Blåst..

/Peter


2009-05-21

Inte mycke att orda om denna resa...  Jävlades redan i hamnen när någon parkerat en BMW nästan mitt för rampen.. SMART! Han fick en arg lapp på framrutan..

En röding 55 fick Tess bända upp å svinga bubba-klubban mot..  Massa bomhugg å ännu mer stigningar... :(

Trevlig kväll med fint väder va de iallafall..

På söndag ska Mr. Carlsson å ja ut i gränna igen..  Då är det sjunkbomber med.... :) 

Bilder kommer.

/ Peter
2009-05-19

Datafan är fortfarande inte sig själv..

Tänkte ändå redogöra lite om våra senare turer utan foton...

I lördags tog ja å damen en kortrunda utanför gränna. Blåste på riktigt bra.. Valet blev att endast köra i 6 spön på rigg.

När alla spön va i plurret kom första hugget... Utlösning... YYYL... Tess greppar spöt å fisken är borta....

Ner med skiten igen å minuten senare är de napp igen... Denna gången kommer en returröding som bitit på apex upp å kollar läget.

Trots hård vind å stökig sjö känns allt bra... Pluttrar på kanske 10 min innan nästa juck å ytterligare en röding är uppe å vänder... Bilteman som fick jobba lite :)

Vi lägger oss i medsjö å ser kopiösa mängder bete.. Pang bom så löser de igen... Fisken simmar vidare... :(

Tess blir nödig å beslutar sig för att gå på dass trots att det är hennes tur att drilla... Mitt i pisseriet kommer en utlösning igen...  I detta läge ligger vi i sidsjö så drilla är mer än jävlig då ja måste styra som en idiot...  Bakom båten visar sig en mycket grann röding...  Tess kommer ut å ska assistera precis när den beslutar sig för att kliva av...  Vad gör vi för fel??

Pluttrar vidare å bollarna med bete stiger alltmer upp mot ytan då klockan närmar sig 2000.

NAAAAAAAAAPPPPPP!!! ylar Tess i takt med att linan far av rullen.. Hugget man länge väntat på är ett faktum.... Spöt står rakt bakåt å rullen vrider sig i plågor..  Hjärtat slår inte alls i takt... Hjärnan sänder signaler till knäna att skaka som asplöv...  Detta är en grann fisk hinner ja säga till Tess innan lugnet faller å fisken sliter sig...  Nu börjar ja bli riktigt irreterad på alla tappade fiskar... Inte minst den sista...

Hinner med 2 utlösningar å tappade fiskar innan vi kommer i hamn..  Snacka om anticlimax...


Söndag:

Förväntningarna är ju höga med tanke på lördagens huggvilliga fiskar...  Sjön är sådär lagom lugn.. 4-5 ms.

Tar ett bra tag innan vi hittar betesfisken... Några goa stigningar men inga hugg...  Efter 2 h utan ett pill börjar man ju undra om man är i samma sjö som kvällen innan..  Vi tjurar på å kryssar över punkterna från kvällen innan..  Ett bomhugg är allt som hände denna dag... 
Attans bävrar...

Förhoppningsvis blir de fiske hela helgen om febern släpper...

Skitfiske / Peter

2009-05-09

Imon ska vi trotsa vindarna å guppa på vättern... Hoppas de funkar :)

Nu verkar datan vara med på banan igen så ska bara hitta skivan med prog till telen så kommer bilder å rapporter om tidigare resor mä..

Skål/ Peter

RSS 2.0