2008-11-30

Då var premiären avklarad. Vi valde hästholmen denna gång då vindarna skulle vara respektabla 3-7m/s ost. Var vid hamnen vid 7-tiden och det kryllade med fiskesugna så det tog lite tid innan skutan var i spat. Vi planade ut en bit och kände på båten. Den gick riktigt gott i vattnet och gjorde ca 25 knop, fullt tillräckligt!!!
Vi började fisket söderut och när Peter riggar andra spöt börjar det första spöt att gunga, FISK DIREKT! Nu visade det sig att det var en liten röding men det gjorde inget, team moonshine skriver fiskehistoria. Nästan direkt efter att spöna är riggade kommer nästa hugg, ännu en röding. Lika liten men men.... Efter att vi fått 4st rödingar i båten och ett antal missade hugg så var det lite lugnt ett tag. Sen händer nåt lite roligare, det löser ut duktigt på det översta spöt på en av riggarna. Peters tur att greppa klingan och känner att det är lite bättre fisk denna gång. Upp bakom båten kommer en lax som inte alls gillar situationen han hamnat i. Den tar ett 1-1,5m skutt upp i luften och i landningen bryter den sig loss från apexen. Den var klart godkänd och missnöjet i båten är ett faktum. Men vi har iaf sett en lax.....
Sen blir vätterns fiske som många gånger förr, STENDÖD. Vi kör i evigheter utan minsta pill. Men vi sitter under kapellet och myser över hur jäkla nöjda vi är med båten. Allt har funkat kanon och man blir NÄSTAN religiös. Vinden ökar och mörkret faller snabbt. Vi söker oss närmare land för att slippa vinden och PANG så utlöser ett spö på 75 fot. Min tur att drilla! Känner direkt att det är en firre med lite tryck i. Efter ett par rusningar kommer den upp och det är en låång öring (68cm) som bara väger strax över 2kg-strecket. 
Efter foto/vägning så beslutar vi oss för att ge upp för denna gång. Facit blev 1 godkänd öring, 4 rödingar i retur och ett gäng missade fiskar som simmar kvar. 

Nu längtar man till nästa tur..... 

Röding
En liten röding med stor aptit.
Dagens
Dagens "största" röding. 48cm... Föll för en djupt fiskad apex.


Peter har koll på läget.


En fiskare i harmoni.... haha

 
Dagens enda godkända. 2,0kg 68cm. Smal & lång så därför fick den vara fotomodell.


Riggarna funkade kanon, plasten fick sitta kvar på spöna i allt stirr.

2008-11-26

Idag inhandlades det ordentligt! Spön, rullar & massa bling bling. Som vanligt stämmer inte smhi:s prognoser så vad vi fiskar på lördag vet bara herren & nårra till kanske...

2008-11-25

Efter en ganska intensiv vecka med iordningställande av båten börjar det nu kännas riktigt bra inför premiärturen som är planerad till lördag.

Idag har det monterats elriggar och drivankare.

Så här blev det med laserskuren plåt i rostfritt, glömde göra bottenplattan lite större men det känns ganska stadigt ändå...

I morgon blir det mer grejer!

Recept

Modell                Sjögren 5,50 HT
Motor                  Yamaha F60 -05
Kärra                  Ombyggt & reggat husvagnschassi

Riggar                Scotty 1116 Propack
Spön                   Ron Thompson Hardcore II
Rullar                 Okuma Convector DX

Ekolod               Lowrance x125
Gps                    Garmin 152


Bonusfiskar

2 nov 2008

Åkte med kompisen en sväng i hans båt.  Efter ca 4 h misär med tappade hjul på trailer, rasade vinchar mm mm fick vi iallafall några timmar med beterna i vattnet..  Planade ner mot JKPG hamnen från domsand å fiskade i medvind tebax.

Blev lite bonusfisk ihop med rödingen och öringen..   Riktigt feta sikar...
3 sikar 1 röding 1 öring klippte 1,5" apex efter flasher och en sik tog på 3" apex!!!  Glupska rackare! Brände en fin öring precis bakom motorn! :( Den kastade sig över min älskade biltemaspinnare... Allt detta på ca 3 h. :)


Marcus 30+

11 juli 2008

Första hällen för Marcus.. 30+

RSS 2.0