2008-11-30

Då var premiären avklarad. Vi valde hästholmen denna gång då vindarna skulle vara respektabla 3-7m/s ost. Var vid hamnen vid 7-tiden och det kryllade med fiskesugna så det tog lite tid innan skutan var i spat. Vi planade ut en bit och kände på båten. Den gick riktigt gott i vattnet och gjorde ca 25 knop, fullt tillräckligt!!!
Vi började fisket söderut och när Peter riggar andra spöt börjar det första spöt att gunga, FISK DIREKT! Nu visade det sig att det var en liten röding men det gjorde inget, team moonshine skriver fiskehistoria. Nästan direkt efter att spöna är riggade kommer nästa hugg, ännu en röding. Lika liten men men.... Efter att vi fått 4st rödingar i båten och ett antal missade hugg så var det lite lugnt ett tag. Sen händer nåt lite roligare, det löser ut duktigt på det översta spöt på en av riggarna. Peters tur att greppa klingan och känner att det är lite bättre fisk denna gång. Upp bakom båten kommer en lax som inte alls gillar situationen han hamnat i. Den tar ett 1-1,5m skutt upp i luften och i landningen bryter den sig loss från apexen. Den var klart godkänd och missnöjet i båten är ett faktum. Men vi har iaf sett en lax.....
Sen blir vätterns fiske som många gånger förr, STENDÖD. Vi kör i evigheter utan minsta pill. Men vi sitter under kapellet och myser över hur jäkla nöjda vi är med båten. Allt har funkat kanon och man blir NÄSTAN religiös. Vinden ökar och mörkret faller snabbt. Vi söker oss närmare land för att slippa vinden och PANG så utlöser ett spö på 75 fot. Min tur att drilla! Känner direkt att det är en firre med lite tryck i. Efter ett par rusningar kommer den upp och det är en låång öring (68cm) som bara väger strax över 2kg-strecket. 
Efter foto/vägning så beslutar vi oss för att ge upp för denna gång. Facit blev 1 godkänd öring, 4 rödingar i retur och ett gäng missade fiskar som simmar kvar. 

Nu längtar man till nästa tur..... 

Röding
En liten röding med stor aptit.
Dagens
Dagens "största" röding. 48cm... Föll för en djupt fiskad apex.


Peter har koll på läget.


En fiskare i harmoni.... haha

 
Dagens enda godkända. 2,0kg 68cm. Smal & lång så därför fick den vara fotomodell.


Riggarna funkade kanon, plasten fick sitta kvar på spöna i allt stirr.

Kommentarer
Postat av: Johan "Kveitekungen" Olausson

Fy fan va grymt gott det ser ut!!!! Inte annat än att man blir lite sugen på fiske... väntar fortfarande på en inbjudan i brevlådan...

2008-12-02 @ 08:35:06
Postat av: Magnus

Hittade hit pga Erik L, och den där öringen slår nog det mesta jag sett i slipsväg ;) Kul med fler rapporter av fiskare i Jkpg-trakten. Välkomna i träsket!

2008-12-03 @ 11:28:40
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Magnus

Huskvarnaån börjar ju som vanligt ett par veckor innan övriga ställen. Domsand har det också tagits ett fåtal vad jag vet. Men några dagar med minusgrader är nog vad som krävs för att de ska ta sig upp mot bättre platser... Snart så!!

2008-12-04 @ 08:46:41
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Johann

Very nice! Tyvärr har fisket inte fått någon tid på sistånde, men snart så. 14e januari sitter jag på piren vid Bung Sam Lan lake i Bangkok och försöker locka upp min första Giant Siamese Carp. 14 dagar senare så blir det en 3dagars tur med båt till kontinentalhyllan ute på Andaman Ocean ca 40-50km sydväst om Phuket. Då skall det jagas storvilt! Sikte inställt på framför allt GT och Sailfish.

Tight lines!

Mvh Johann

2008-12-04 @ 12:58:08
Postat av: Marcus

Tjena Johann,Låter inte helt fel det där. Då är vi i Thailand samtidigt! Ska försöka med alla medel att komma ut på fiske...

2008-12-07 @ 14:00:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0