Smider planer för fullt...

imag0064_1304017 (MMS)

Smider planer för fullt...


I morgon fredag fiskar vi Vättern!

Med i båten är Sven, måtte fanskapet få drilla fisk!

2011-04-22 Spegelblankt...

Feskedags igen! Tog mig ner halvt sovandes till pärlan som låg och guppade som en isbit i groggglaset på sin nya plats i rosendala. Fan vad smidigt att slippa rampa varenda jävla gång man vill ta en sväng. Trots detta är det lite jobb innan man planar ut på krondiket. Elektronik, riggar, spön, raggare ja allt som hör till ett jaktpass på RÖING , ÖRING & LAX.
Idag skulle vi skava av östsidan och började rigga som besatta efter 5mins full spätta med yamman. Allt i och det firas sedvanligt med en pilsner som Äpplaberget slungar upp ur packningen. Där satt vi och målade upp gammla minnen från förr, då vi fick en del fisk. Förra turen bjöd endast ett par bomhugg och tomma ekolodsbilder och med detta i minnesbanken började återigen tålamodet svikta. RIGGEN, NEDERSTA! När informationen letat sig djuot in i min båtkollegas söndersöpna samling hjärnhalvor så belönas han med dagens första RÖING. 2,7kg vägde den in på och det firades med 3-4 helsvingar med priesten. Med blod i mungipan så tog den plats i plastkassen i väntan på sällskap. Det dröjde inte länge, när fiskblodet torkats av smäller det i ytan, en godkänd öring fattade tycke för strike pro 905G och.. RIGGHUGG, nu jävlar händer det grejer. Peters tur att vinscha in nästa ÖRING och den bjuder på bra motstånd (för sin storlek) och ingen är gladare än Peter. Det skulle väl va RÖINGEN som nu fick oväntat besök av 2 (!) öringar i slaktkassen. Nr 3 högg på Kingfisher purple haze med en mossgrön "den stive" bakom.
Äntligen dags för frukost och lite återhämtning. Sen blev det till att njuta lite av denna dag då Vättern låg HELT spegelblank och det enda som nu saknades på Carlssons önskelista var en lax. Efter att frukosten var avslutad så dök jag ner i tackelboxar & annat för att leta reda på nåt som laxar gillar. Det blev en mört med VK mössa "tigerprawn" som fick ta plats innerst på ena planerboarden. 3min efter att bromsen justerats in signalerade Äpplaberget fisk i ytan på, just det, innerst på DEN planerboarden. Mkt riktigt var det också en lax som hade fallit pladask för VK:n men tyvärr kom den aldrig i båten då den inte höll måttet. Men kul att få drilla en lax iaf...
Sen började Vättern att visa tänderna i form av nordanvind och fisket stendog. i kände oss ganska mätta och bestämde oss för att rensa fisk och hålla tidsschemat för en gångs skull.
Vattentempen låg mellan 2,4 - 2,8 *C
Snart kör vi igen...
3 matfisk & en som inte visste hur man biter försiktigt. Röding 2,7kg, Öring 2kg.

2011-04-15

Imon fiskar vi vättern....

Man blir ju helt galen av å läsa bloggar med SJU hugg osv...  FESKAAAA!!!

/Peter

Big game!

Feskas alldeles för lite nuförtiden.....

Har väl blivit några pass på senare tid men inget märkvärdigt att blogga om...

Va på lancarote förra veckan å lyckades ta mig ut på lite feske...

Skeppan ja drog ut med hade fiskat i området i 39 år å hade dom flesta rekord som går att ha så förhoppningarna va ju ganska höga...  Föregående dag hade det fångats feta amberjacks å stingrockor på båten..

Ut med 9 spön å så högg de..  En atlantic tuna synar däck å får ett gäng stenhårda slag i skallen så minst 4 fiskare blir ordentligt nerblodade...  GOTT!

Ut med 9 spön å så smäller de igen... Samma händelseförlopp igen....  Bank bank SPLAT!

Dom kan verkligen konsten å döa fisk där nere....

Vi ankrar på ett ställe för att fånga levande bete..  Hugger omgående å 30 talet betesfiskar är kvickt i båten...

Vi hinner få ut 2 meten innan folk börjar spy som galningar. (Blåste SKITMÖE!)

På bara non minut förvandlas en underbar fisketur till ett spysprutande inferno!
Skepparn lackar ur när någon spyr från övervåningen rakt ner på rutan samt att en svimmar på däck å drar skallen rakt i kampstolen.....

Ankaret rycks upp å kurs sätts mot hamnen... MÅNGA timmar förtidigt....... :(

Nästa hugg är inte min fisk att drilla så ja sitter lugnt å filar på min 5e bira...

Number 9!!   Number 8!!!!!!!   NUMBER 7!!!!!!!!  Alla spyr ju så de blev visst min tur iallafall! :D
Fiskfan högg med 300 meter lina ute å ja vevade som en jävla idiooot på rullen som är bra möe större än våran vinch till båten....

Mjölksyran är grym å när 50 meter lina återstår kliver fiskfan av... Inget världsrekord men bra möe tyngre än fiskarna i sverige...  Shit happends....

Händer inte möe mer denna fiskedag....

Åker ni till lancarote så rekommenderar ja er att åka ut med MIZU då ingen annan båt/skeppare är i närheten av deras fångster! Bästa fisket är mellan juni-okt.

/PeterBara 2 km lina..


å ytterligare non km på dessa......
RSS 2.0