2011-04-22 Spegelblankt...

Feskedags igen! Tog mig ner halvt sovandes till pärlan som låg och guppade som en isbit i groggglaset på sin nya plats i rosendala. Fan vad smidigt att slippa rampa varenda jävla gång man vill ta en sväng. Trots detta är det lite jobb innan man planar ut på krondiket. Elektronik, riggar, spön, raggare ja allt som hör till ett jaktpass på RÖING , ÖRING & LAX.
Idag skulle vi skava av östsidan och började rigga som besatta efter 5mins full spätta med yamman. Allt i och det firas sedvanligt med en pilsner som Äpplaberget slungar upp ur packningen. Där satt vi och målade upp gammla minnen från förr, då vi fick en del fisk. Förra turen bjöd endast ett par bomhugg och tomma ekolodsbilder och med detta i minnesbanken började återigen tålamodet svikta. RIGGEN, NEDERSTA! När informationen letat sig djuot in i min båtkollegas söndersöpna samling hjärnhalvor så belönas han med dagens första RÖING. 2,7kg vägde den in på och det firades med 3-4 helsvingar med priesten. Med blod i mungipan så tog den plats i plastkassen i väntan på sällskap. Det dröjde inte länge, när fiskblodet torkats av smäller det i ytan, en godkänd öring fattade tycke för strike pro 905G och.. RIGGHUGG, nu jävlar händer det grejer. Peters tur att vinscha in nästa ÖRING och den bjuder på bra motstånd (för sin storlek) och ingen är gladare än Peter. Det skulle väl va RÖINGEN som nu fick oväntat besök av 2 (!) öringar i slaktkassen. Nr 3 högg på Kingfisher purple haze med en mossgrön "den stive" bakom.
Äntligen dags för frukost och lite återhämtning. Sen blev det till att njuta lite av denna dag då Vättern låg HELT spegelblank och det enda som nu saknades på Carlssons önskelista var en lax. Efter att frukosten var avslutad så dök jag ner i tackelboxar & annat för att leta reda på nåt som laxar gillar. Det blev en mört med VK mössa "tigerprawn" som fick ta plats innerst på ena planerboarden. 3min efter att bromsen justerats in signalerade Äpplaberget fisk i ytan på, just det, innerst på DEN planerboarden. Mkt riktigt var det också en lax som hade fallit pladask för VK:n men tyvärr kom den aldrig i båten då den inte höll måttet. Men kul att få drilla en lax iaf...
Sen började Vättern att visa tänderna i form av nordanvind och fisket stendog. i kände oss ganska mätta och bestämde oss för att rensa fisk och hålla tidsschemat för en gångs skull.
Vattentempen låg mellan 2,4 - 2,8 *C
Snart kör vi igen...
3 matfisk & en som inte visste hur man biter försiktigt. Röding 2,7kg, Öring 2kg.

Kommentarer
Postat av: Peter

Lite synd att brunöringen va så självmordsbenägen!

2011-04-25 @ 10:50:30
Postat av: Ballen

Gött mos! Se till att anmäla skiten till småländskan! Nu!

2011-04-25 @ 12:15:49
URL: http://www.dvärgporr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0