2008-12-14 Fiskefi**a ny innebörd...

Söndag och efter ett julbord ska man ligga och sova till 12, minst... INTE AKTUELLT. Idag skulle det fiskas igen.
Idag hade vi med Tess i båten och säga vad man vill men det vilar en förbannelse över alla andra när hon e med. Ungefär som det gör över bra drag när Peter knyter på sina Biltemaprylar....

Vi börjar fiska lite närmare hamnen denna dag och det släpps ut en EKG strike pro, som är blyad, 60 fot bakom båten. Hinner inte sätta spöt i riggen förrän dagens första öring sitter!!! Den hamnar i baljan efter landning och starten gör att det känns lovande inför fortsättningen. Vem som höll i spöt? TESS....

Sen får Peter och jag plocka varsin fisk i akvariestorlek och sen är det dags för dagens andra godkända fisk. Denna gång en röding! TESS IGEN.... Den högg på en biltemakreation som liknar skit i mina ögon. Frågar man peter så tycker han annorlunda.

Så här fortsätter det ett varv till och Tess tar upp dagens största firre på ca 70cm. Ännu en öring utan vidare smak för betesval. Biltemas skitspinnare, med utarmat gummi och minitrekrok, igen...

Sen får Peter drilla en liten igen och jag får vänta LÄNGE innan vi upptäcker att yttersta betet på en av planerboardsen hänger lite lustigt. Tar in den och får drilla en lagom utmattad miniröding.... skitkul.

Men det var en riktigt skön dag på sjön och ett stort grattis till Tess som satte ribban tidigt och höjde den under dagen. Peter och jag funderade lite och kom fram till att hon är en fiskefi**a av rang!!!


Det var riktigt mkt betesfisk på lodet och endel goa stigningar som ibland högg vid gaspådrag, tyvärr ingen lax ännu men det kommer väl lagom till att man är i Thailand!?


Julbord tar på krafterna... 


Tess med röding


Börjar bli mallig......


Öring som inte nöjde sig med en 3"apex,,,  Hade även kroken från en strike pro fiskad ca 5 meter ifrån i svaljet.


Kräftor som bildar hög???? 



Kommentarer
Postat av: Erik Strängfors

Jag följer Er blogg, hoppas att man får läsa om storlaxen snart:)

2008-12-15 @ 16:14:17
Postat av: Peter

Trevligt Erik :)



Dom stora laxarna kommer strax hoppa in i båten som galningar... Har en hotspot som har givit många laxar för några år sedan.. Där ska hårdfiskas när Marcus är på varmare bräddgrader :)

2008-12-15 @ 21:58:23
Postat av: Marcus

Då jag är i thailand kanske du borde fundera på en rättstavningskurs? "bräddgrader" hahaha.

2008-12-15 @ 22:29:30
Postat av: Magnus

Riktigt sjyssta pass ni har. Härlig bild den sista! Kul med en äkta fiskef**ta i båten... De sätter alltid ens fiskekunskaper på hårt test!

2008-12-19 @ 08:56:20
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0