LMC inställt 2009-12-05 vi körde ändå....

Revälj kl 02:00 vilket innebär endast några timmars sömn som hade inslag av goa laxarus. Alltid spännande att åka till Vänern då Vättern inte verkar hålla vettigt Laxfiske numera.

Hämtade Jocke och mötte Peter vid jobbet. Skulle koppla på båten och dra iväg... INGET EL TILL GLÖDLAMPORNA BAK! Faan.. Blev lite skruvande men till sist fick Peter ordning på det elektriska! Vad händer då? BILEN STARTAR INTE! Man började ana vart dagen skulle ta vägen... Fram med Peters startkablar (som man bör ha ifall man åker volvo).

Kommer fram till Hällekis och lägger i båten och får senare besked om att tävlingen flyttas till söndagen. PERFEKT!
Vi kan inte vara med dagen efter... Tydligen blåste det 12-14m/sek därute.

Vi kastar loss och tar ut Sjögren 79:an på böljan den blå, bör den fixa med rutinen i bagaget!

När vi kommer ut förvånas vi hur lugnt det är på sjön även om vi ligger på Hällekissidan av viken. Där händer dock inget så vi vänder tillbaka och kör ca 3 distans ut från hamnen. Tar ett bra tag innan första skriket från rullarna väcker mig som ligger och slumrar. Jocke hugger spöt enligt överenskommelse och räkneverket stannar på 350 fot. Där känns fisken extremt tung och har endast en 5 tums tomicplugg i gommen (737).
Efter en stunds stånkande så börjar vi se en stjärtspole en bra bit bakom båten, DEN E STOR!
Jag börjar bli lite orolig för håvningen då vi inte har den största av håvar, än....

Det visar sig att vara en gigantisk lekfärgad lax med större underbett än Jay Leno. Den kommer rakt in mot båtmotorn intrasslad i flera beten från planerboarden och första håvningsläget bränns pga att man inte vill bli där med pluggen i garnat och laxen förlorad.

Förbereder mig för andra håvningsförsöket när knuten på tomicen säger upp bekantskapen och går upp. Vi ser sakta hur laxbjässen vältrar sig i ytan och vi glider sakta men säkert bort från den.
Depression innfinner sig i båten och benen skakar som asplöv. Vad hände...?

Jo Marcus (jag) har precis missat att håva den största laxen vi sett och det pga att han inte drog ett par extra varv på tomicknuten. Vi har en cummings 1048 håv som innan nästa fisketur skall ersättas med en 1058. Hade vi haft en större håv hade inte detta hänt. Men faktum är att laxen var uppåt 90-100cm och fet som Pavarotti.

Det enda man kan glädjas åt är att det inte hände under tävling. 

Hann inte grubbla så mycket innan det började knarra i ett av ytspöna. Det var Peters tur att sköta drillningen och gjorde det lika elegant som Jocke precis gjort. I håven kom en öringretur på 59cm som föll för en bomber PLO.

Skönt att det hände något mer som kunde få tankarna på lite annat. Det började närma sig skymningsdags när dagens sista napp klippte på i ytan igen.

Denna gång var det av bättre kaliber!!! Den tog på Perras specialare efter Perras specialare. (miniflasher + löjtackel). Den kändes riktigt tung och vandrade från sida till sida med goa knarr i rullen. Sen la den i racerväxeln och.... Faan, den gick förlorad. Vevade upp och linan hade bränts av. Skit oxå!

Men vi hade en fantastisk dag på Vänern med blandade känslor förstås. Men idag känns det bättre och man kan ju inte annat än älska trollingfiske som bjuder på spänning, trevligt folk och goa rulltjut!

Tack för igår Peter & Jocke, nästa gång ska ni få se på HÅV. 

MVH
Marcus "knuten" Carlsson 

Kommentarer
Postat av: Peter

Tur att man är med när du får elfel :) Annars skulle de nog sluta illa :) Underbar dag.. Synd bara att tävlingen inte kördes.. Våran båt som är den mest flatbottnade i trollingens historia klarade ju av sjön utan problem.. Hoppas du kommer sova dåligt länge Carlsson.. Allt är ditt fel! Håvar, knutar ja allt! :)

2009-12-06 @ 11:41:23
Postat av: Jocke aka laxlös:P

Bara att tacka för en bra och upplevelserik dag på vänern. nästa gång tar vi storfan med större håv:PAlltid kul att hänga med och gasta.Tack och bock för denna gång:)Mvh jocke nästan men i 10 plusklubben:P

2009-12-06 @ 13:07:05
Postat av: Magnus

Usch, usch, usch.... så förtvivlad jag hade vart! Jag blir deppig bara jag läser om skiten!

2009-12-07 @ 09:53:31
URL: http://promisedland.blogg.se.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0