2009-01-09

Vilken skitfiskedag som helst slår vilken toppendag på jobbet som helst!!!

Det va mycket velande ifall vi skulle ut på vättern idag eller inte..  SMHI mfl. lovade inga fiskevindar direkt... 9-13ms. Risk för vindar över 10 ms 90%. Rak västlig... Kändes sådär då vi skulle rampa i husqvarna..

Vi beslöt oss dock för att minska våra kompsaldon lite...

Jocke som fick mersmak förra gången skulle gästgasta. Han är ju morgonpigg utan dess like..  Han hade hämtat båten och tankat så allt va redo när ja var halvägs... Det är vad ja kallar gast :)

Väl i hamnen möttes vi av en hel del isflak..  Båtshaken fick bekänna färg då vissa isflak va ca 1X1 meter och 5 cm tjocka..  Man va ju lite orolig för ekolodsgivare mm.. 

När alla spön skulle plockas fram blev det ett evigt knytande..  Det va någon som hade tänkt fiska alla spön i ytan förra turen som dock blev inställd.. Man kunde nästan tro vi var sponsrade av strikepro helt plötsligt...  Suck :)

Knöt på 2 grizzly 3 apex och en biltema till riggarna och planade över till västra sidan..  Dröjde ett bra tag innan ja lessnade och bytte en grizzly mot en 1,5" apex bakom VK2 och lite längre släpp..   Några sekunder efter att riggen var satt fick jocke drilla en rödingretur. Äntligen en firre :)  Tror knappt ja satt ner på en å en halv timme! Det högg konstant!
Ena riggen blev aldrig färdigsatt innan det högg på den andra osv.. Riktigt kul men varmt! Ja hade klätt mig för skitväder å så fick vi spegel å sol....  Tack å lov för elriggar!!!

Efter åtskilliga returer så smackade det äntligen på 2 fina öringar som hamnade i baljan... :)  60 & 62 cm.
Brände även en riktigt fin röding precis bakom båten..

Returerna fortsatte flyga in och ur båten samt en mängd bomhugg..  En riktigt rolig och skön dag på sjön blev det iallafall med feta löjstim och måsdyk. 

Dagens kämpe: En 48 cm sumo öring som högg på ytan..  Riktigt gott rulltjut å vi trodde på lax... Otroligt ilsken rackare....

Bästa drag ida: 1,5" apex efter VK2, Tormentor med 50gr bly och såklart min kära biltema.. Vattentemp runt 5 grader och månfas 98% växande..

Ute på sjön var även Team Häwa. Lite rapporter finnes där..

// Peter

Hamnen.....


Solbränd gast....


9-13 ms......


62 cm öring


Kommentarer
Postat av: Mr Thailand

Skyll dig sj'lv om du riggar om min guldriggning. Fixa forsakring om du inte gjort det din late...Nar jag kommer hem ska jag visa dig ett och annat om trollingfiske din gamle skunk!

Ha't gottmvh Kung CalssonAnnars ar det riktigt jobbigt. 30+ i luft och strax under i vattnet. I morgon ska vi rida stora djur med snabel och sen drar vi till en liten jordbit som heter Koh Lipe (googla om du vill) varning for obscena bilder....Skit ner dig!!!

2009-01-11 @ 09:49:22
Postat av: Joakim

Tja.Tack å bock för en alldeles perfekt dag på sjön.

Många napp å fisk i balja, 0-2 m/s skinande sol,

det stramade gott i kinderna när man kom hem.

//Jocke

2009-01-12 @ 07:42:42
Postat av: Anders Holmberg

SMHI ja , inte många rätt där inte!

JSS kommer kanske att sätta upp en Webbkamera i

Huskvarnahamnen , om så blir fallet hoppas jag att man även kan se ut över Vättern och avgöra om fiske är möjligt eller inte. Allt för många gånger har man gått på SMHI´s rapporter , men väl nere vid hamnen så är det bara att vända & åka hem.

Fick med hjälp av isbill loss Victoria från isen i Rosendalahamnen så nu står hon på trailern , efter service på motorn så åker hon i igen.

H de! & skitfiske på Er!

2009-01-12 @ 11:53:05
Postat av: Peter

Tjenare Holmberg..Värsta va att det var flera sajter som visade skitväder... Marcus gjorde ju not passande inlägg 2009-01-02 ang detta. :)Webcam låter ju riktigt fräckt :) Det borde finnas på massor av platser.. Syd & nord spetsarna på öa borde vara optimala platser för detta..Måste göra service på vår snurra mä.. Timmarna tickar ju not rasande fort...Öka så du kan sjösätta å dra lite firrar!Skitfiske..

2009-01-12 @ 17:26:22
URL: http://teammoonshine.blogg.se/
Postat av: Peter

Mr Thailand aka Kung Calsson!De va värst :)30+.. Låter oerhört jobbigt... Tacka vet ja lite kyla som dödar massa ohyra såsom fästingar mm..Koh Lipe såg ju ut typ som öa här hemma.. Åka så långt bara för en jordplätt.. Vansinne!! :)Hoppas ni har skoj?! Tycker det är dåligt med fiskerapporter!!!Får se om det blir hästholmen i helgen med lite laxfisketävling.. 10 spön med biltema :) Segern som i en liten ask :)Ha de!!!

2009-01-12 @ 17:35:50
Postat av: Kung Calsson

Nu har rova sprutat i 5 dagar. Sket ner mig i vattnet igar da jag trotsade allt. Kul att det sker i det klaraste vattnet man badat i... Bjuder pa den!!!Inte ett skit sugen pa fiske i hastholmen............................. SKITFISKE!

2009-01-16 @ 04:39:18
Postat av: Peter

Har faktiskt lite svårt att inte skratta :) Vet precis hur liten man känner sig när man är långt hemifrån å skiten inte vill va kvar i kroppen.. Jag får konstiga syner... Blev de några måsdyk eller? Tihi...Ps. Fiskar du inget? Ds.

2009-01-16 @ 18:12:41
Postat av: Kung Carlsson

Tror inte masarna vet vad det var i vattnet... Sag ut som att en burk bostongurka hade trillat ut i vattnet, illgront och vidrigt. Hade mardrommar i tva natter... Men i morse kom det 2 valskapta gossar pa vardera 1\2 kilot sa nu e man med igen!Blir det nat fiske eller? Har finns bara akvariefisk och det kanns som om det kan kvitta! Snorklade runt en heldag igar och det var riktigt vackert faktiskt. Ikvall blir det kopiosa mangder med singha o chang. Om en vecka riggar vi upp med lite nya strike pro kompis! Ligger en hel hog darhemma som vill ut i spat!!!Ha det fordjavligt

MVH

Marcus

2009-01-18 @ 04:16:32
Postat av: Peter

Fy fan :D Du är en äcklig typ du :)Köp med lite hotta grejer du absolut inte tror på så vi kan få lite lax på dom...

2009-01-19 @ 19:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0