2009-01-17 K.W.S

Ja denna dag va de dax att dra upp till hästholmen för att deltaga i King Winter Salmon.

Man visste ju knappt vart man va när klockan ringde kl 0400....  Jag och Jocke skulle ta med Knutte ut på sin första trollingtur ida..  Tyvärr fick Jocke lämna återbud vid 0430..  Ja och Knutte beslutade oss för att åka ändå..

Väl uppe i hästholmen myllrade det av båtar..  Hela 47 team kom till start om ja fattat allt rätt..  Någon slet av styrvajern och någon fick motorproblem..  Surt som ättika...

Vi planade bara typ 1 min ut från hamnen innan vi skickade grejerna i spat..  Apex, löja, tubfluga, biltema, strikepro och bomber blev konceptet..

Dröjde inte länge innan första hugget kom på VK2 med apex.. Tyvärr ville den inte med upp.. En stund senare fick ett ytspö utlösning..  EKG blyad 50 gr levererade en något för kort öring... (Knuttes första) Efter detta blev det precis tvääärdött!!! Kryssade hit å dit å tampades med en ganska kraftig vind.. Blåste 8-11 rak sydlig på öa vid denna tidpunkt.. Nä nu skiter vi i detta å tar upp hann vi säga... I samma stund såg ja ett hugg på riggen.. En returröding...  När endast 3 spön va kvar i plurret löste en ytfiskad bomber och en öring på 70 cm 3,0 kg landades :)  Grattis Knutte till ett nytt PB och en fisk å väga in..  Sjukt dåligt fiske med tanke på alla startande..
Något måste ju verkligen göras! 40 000 smolt istället för 20 000 borde vara en bra start för att alla trollare ska fortsätta spendera pengar..

Hörde på VHF:n under dagen att någon landat en lax på 104 cm!!!! Tänkte att den måste ju va över 15 kg!! Med spänd förväntan gick man inne i hamnen för att få se denna praktfirre...  Visade sig att det va non som bara hade hittat på detta.. Riktigt moget! Flertalet team avbröt sitt fiske enbart för att åka in å titta på denna firre...  Mycket dålig stil!!!


Stort tack till Vätterns trollingklubb som gjorde denna blåsiga dag till ett nöje..

// PeterKommentarer
Postat av: Knutte

Tack Peter för en trevlig dag trots kyligt väder o ointresserade fiskar...

2009-01-19 @ 12:11:49
Postat av: Anders Holmberg

Var ju meningen att vi skulle vara med i KWS men service på motorn fick gå före.

Verkar dock som det inte var mysväder......

På tal om tufft Vätterväder:

http://www.sr.se/cgi-bin/jonkoping/program/amnessida.asp?ProgramID=2267&grupp=2699Nu är vi så sugna på "skitfiske!!

Hde!

Holmberg

2009-01-19 @ 12:46:39
Postat av: Peter

Tack själv Knutte :)Vi tar snart en tur igen.. Då kör vi i lite vatten där man vet mer om heta platser :)

2009-01-19 @ 19:10:20
URL: http://teammoonshine.blogg.se/
Postat av: Peter

Tjenare Holmberg.Servicar kan ställa till de...

Det va ju riktigt svårfiskat i lördags... Men en fisketur kan ju knappast aldrig bli tråkig...Tur man inte hade blilen med på Ebba den turen... :) Ser ut som om de gungar en hel del uppe hos styrman...Hade å sketfiske!

2009-01-19 @ 19:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0